Manastirea Sf Maria Techirghiol | judetul Constanta | Dobrogea | Romania | manastiri | atractii turistice | obiective turistice
Bine ati venit la Come In Romania ! Aici veti gasii oferte cazare rezervare hoteluri, pensiuni, vile 5-4-3-2 stele, precum si manastiri, schituri, biserici, catedrale, moschei, geamii, muzee, case memoriale, poeti, scriitori, teatre, gradini zoologice, gradini botanice, castele, palate, cetati, monumente, partii schi, cascade, lacuri, pesteri, podgorii vin, defilee, chei, varfuri, masive, vai, paduri, rezervatii naturale, parcuri nationale. Site-ul a fost conceput in functie de preferintele turistilor: cazare vacanta si weekend, conferinte, training, team-building, cursuri specializare la hoteluri cu sala de conferinta, luna de miere, unitati care accepta animale de companie (caine, pisica), unitati cu facilitati pentru sportivi (sala fitness, piscina acoperita-descoperita, masa tenis, teren tenis, teren fotbal, volei, sauna, masaj, jacuzzi), centre spa pentru cei care cauta unitati cu baza de tratament in Romania ... Daca nu vedeti animatie s-ar putea sa aveti nevoie de un plugin special pentru a o vedea. Pentru a incarca acest plugin va rugam apasati aici.
Luna de Miere Conferinte si Afaceri Centre Spa & Balneo Cazare cu animale companie Cazare pentru sportivi Oferte Speciale
obiective turistice obiective turistice obiective turistice Dobrogea judetul Constanta

Bucuresti

Sibiu

Sighisoara

Banat

Bucovina

Crisana

Delta Dunarii

Litoral

Maramures

Moldova

Muntenia

Oltenia

Transilvania

Mountain Bear - echipament munte si alpinism Echipament outdoor, camping, munte, alpinism si escalada

Oferte Speciale

Echipament outdoor

Dobrogea
Dobrogea
manastiri
Romania
Manastirea Sf Maria Techirghiol

Manastirea Sf Maria
- Techirghiol, Constanta, Litoral -

Manastirea Sf Maria , judetul Constanta , Litoral , Romania -  Una dintre cele mai frumoase manastiri dobrogene este situata la sud de municipiul Constanta, in orasul Techirghiol. Construita de catre obstea sateasca din satul Maioresti, judetul Mures, in sec. al XVII-lea, bisericuta a fost mutata in anul 1934 de catre regele Carol al II-lea la Castelul Pelisor de la Sinaia, construindu-le localnicilor, in schimb, o biserica de zid.   Manastirea de aici, cu hramul Sfanta Maria, a fost organizata pe locul unui sanatoriu mai vechi, ale carui baze le-a pus in anul 1928 primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, Miron Cristea (1919-1939).

Din punct de vedere arhitectonic, bisericuta, asa cum se prezinta ea astazi, se incadreaza in categoria bisericilor de lemn de tip maramuresean.
Planul ei este dreptunghiular, dar cu laturile de rasarit si apus poligonale. Peretii bisericii sunt construiti din barne de stejar suprapuse orizontal si imbinate intr-o tehnica specifica. Barnele au un aspect natural, nefiind finisate. Intregul ansamblu este imprejmuit de un brau median cu aspect de funie impletita, simbol al comuniunii sau o modalitate de delimitare simbolica a spatiului sacru.
Lacasul este impodobit cu motive populare romanesti si cruci.   Muzeul din incinta complexului manastiresc Sfanta Maria a fost infiintat dupa 1990, In salile muzeului se afla piese autentice, marturii crestine din secolele IV-VI: capitel provenind de la o basilica de la Callatis (Mangalia), placaj al unei mese si coloana de basilica descoperite la Tomis.
Muzeul mai cuprinde si vesminte preotesti din secolul al XVIII-lea, obiecte de cult si icoane din lemn si lemn ferecat in alama din aceeasi perioada. Atrage atentia o miniatura care ii infatiseaza pe Sfintii Gheorghe si Dimitrie, sculptura in lemn de maslin, din secolul al XIX-lea.

Imagini Manastirea Sf Maria

DobrogeaManastirea Sf Maria Techirghiolatractii turisticeRomania
Solicita excursie si oferta de tarife

Obiective turistice in Litoral

Dobrogea
 
Manastirea Sf Maria Techirghiol judetul Constanta judetul Constanta Dobrogea Dobrogea judetul Constanta obiective turistice obiective turistice obiective turistice
Cazare