Muzeul Marinei Romane Constanta | judetul Constanta | Dobrogea | Romania | muzee | atractii turistice | obiective turistice
Bine ati venit la Come In Romania ! Aici veti gasii oferte cazare rezervare hoteluri, pensiuni, vile 5-4-3-2 stele, precum si manastiri, schituri, biserici, catedrale, moschei, geamii, muzee, case memoriale, poeti, scriitori, teatre, gradini zoologice, gradini botanice, castele, palate, cetati, monumente, partii schi, cascade, lacuri, pesteri, podgorii vin, defilee, chei, varfuri, masive, vai, paduri, rezervatii naturale, parcuri nationale. Site-ul a fost conceput in functie de preferintele turistilor: cazare vacanta si weekend, conferinte, training, team-building, cursuri specializare la hoteluri cu sala de conferinta, luna de miere, unitati care accepta animale de companie (caine, pisica), unitati cu facilitati pentru sportivi (sala fitness, piscina acoperita-descoperita, masa tenis, teren tenis, teren fotbal, volei, sauna, masaj, jacuzzi), centre spa pentru cei care cauta unitati cu baza de tratament in Romania ... Daca nu vedeti animatie s-ar putea sa aveti nevoie de un plugin special pentru a o vedea. Pentru a incarca acest plugin va rugam apasati aici.
Luna de Miere Conferinte si Afaceri Centre Spa & Balneo Cazare cu animale companie Cazare pentru sportivi Oferte Speciale
Romania Muzeul Marinei Romane Constanta atractii turistice judetul Constanta muzee

Bucuresti

Sibiu

Sighisoara

Banat

Bucovina

Crisana

Delta Dunarii

Litoral

Maramures

Moldova

Muntenia

Oltenia

Transilvania

Mountain Bear - echipament munte si alpinism Echipament outdoor, camping, munte, alpinism si escalada

Oferte Speciale

Echipament outdoor

judetul Constanta
Dobrogea
Dobrogea
Dobrogea
Muzeul Marinei Romane Constanta

Muzeul Marinei Romane
- Constanta, Constanta, Litoral -

Muzeul Marinei Romane , Constanta , Litoral , Romania - se afla situat langa Portul Constanta, pe Strada Traian si este adapostit de o cladire construita in anul 1909, cand la Constanta a fost infiintata Scoala Superioara de Marina, prima institutie de invatamant superior din Dobrogea. 
 Astazi, Muzeul Marinei Romane prezinta in ordine cronologica istoria marinei militare si comerciale din Romania.
Evolutia navigatiei in antichitate este ilustrata cu ajutorul unor harti in piatra, mulaje de pe Columna lui Traian, machete de corabii grecesti si romane, ancore originale, amfore etc. Mai sunt prezentati luptatori daci si romani in marime naturala sub forma unor manechine foarte bine executate. Perioada medievala este reprezentata de doi mari conducatori: Mircea cel Batran si Stefan cel Mare. Apartinand acestei perioade este expusa o macheta a “panzarului moldovenesc” – corabie construita in tara noastra, si o “monoxila” – mijloc traditional de navigatie pe Dunare si raurile mai mici, construita din trunchiul unui singur copac – datand din secolul al XV-lea.
De asemenea, mai sunt expuse truse de navigatie originale.
O sectiune separate in cadrul muzeului este colectia de navomodele, care cuprinde 150 de machete ale navelor civile si militare care au facut parte din flota romaneasca de-a lungul timpului. Printre ele, pot fi admirate machetele bricului “Mircea”, a crucisatorului “Elisabeta”, a pasagerelor “Carol I” si “Principesa Maria” etc.
Colectia de ancore si timone este prezenta in intreg muzeul. Sunt expuse ancore din lemn, fier si otel. Cea mai veche timona din muzeu este cea de pe Crucisatorul “Elisabeta”, construit in Anglia in anul 1888. 
Adresa :
Str. Traian nr. 53
Telefon :
0241/619.035; 0341. 803.301
Program : 9:00 - 17:00 (vara); 10:00 - 18:00 (iarna)

 

Imagini Muzeul Marinei Romane

muzeemuzeeRomaniaDobrogea
obiective turisticeDobrogeamuzeejudetul Constanta
Romaniaobiective turisticeMuzeul Marinei Romane Constantajudetul Constanta
Muzeul Marinei Romane Constantajudetul ConstantaMuzeul Marinei Romane Constantajudetul Constanta
Solicita excursie si oferta de tarife

Obiective turistice in Litoral

muzee
 
atractii turistice Muzeul Marinei Romane Constanta atractii turistice Muzeul Marinei Romane Constanta Romania judetul Constanta muzee muzee muzee
Cazare