Manastirea Strehaia | judetul Mehedinti | Oltenia | Romania | manastiri | atractii turistice | obiective turistice
Bine ati venit la Come In Romania ! Aici veti gasii oferte cazare rezervare hoteluri, pensiuni, vile 5-4-3-2 stele, precum si manastiri, schituri, biserici, catedrale, moschei, geamii, muzee, case memoriale, poeti, scriitori, teatre, gradini zoologice, gradini botanice, castele, palate, cetati, monumente, partii schi, cascade, lacuri, pesteri, podgorii vin, defilee, chei, varfuri, masive, vai, paduri, rezervatii naturale, parcuri nationale. Site-ul a fost conceput in functie de preferintele turistilor: cazare vacanta si weekend, conferinte, training, team-building, cursuri specializare la hoteluri cu sala de conferinta, luna de miere, unitati care accepta animale de companie (caine, pisica), unitati cu facilitati pentru sportivi (sala fitness, piscina acoperita-descoperita, masa tenis, teren tenis, teren fotbal, volei, sauna, masaj, jacuzzi), centre spa pentru cei care cauta unitati cu baza de tratament in Romania ... Daca nu vedeti animatie s-ar putea sa aveti nevoie de un plugin special pentru a o vedea. Pentru a incarca acest plugin va rugam apasati aici.
Luna de Miere Conferinte si Afaceri Centre Spa & Balneo Cazare cu animale companie Cazare pentru sportivi Oferte Speciale
manastiri Romania judetul Mehedinti obiective turistice judetul Mehedinti

Bucuresti

Sibiu

Sighisoara

Banat

Bucovina

Crisana

Delta Dunarii

Litoral

Maramures

Moldova

Muntenia

Oltenia

Transilvania

Mountain Bear - echipament munte si alpinism Echipament outdoor, camping, munte, alpinism si escalada

Oferte Speciale

Echipament outdoor

judetul Mehedinti
Oltenia
Manastirea Strehaia
Oltenia
judetul Mehedinti

Manastirea Strehaia
- Strehaia, Mehedinti, Oltenia -

Manastirea Strehaia  - este situata pe soseaua nationala Craiova-Drobeta-Turnu Severin, aproape de centrul orasului Strehaia. ctitoria lui Matei Basarab, din anul 1645,lacasul a fost inzestrat de domnitor cu mosiile si satele din Strehaia si din apropiere.
In 1693, Constantin Brancoveanu repara biserica si ii adauga pridvorul.Biserica cu hramul "Sfanta Treime", este in forma de cruce, cu zid de caramida gros, inalta, cu o turla mare pe pronaos. Este compartimentata in altar, naos si pronaos. Naosul foarte spatios este despartit de pronaos (cu un spatiu mai mic) printr-un zid care lasa o deschidere cat o usa, pentru circulatie. Catapeteasma este din zid gros. Are un pridvor deschis sustinut de zece coloane de zid. Pardoseala bisericii este din caramida. Este acoperita cu sindrila. Zidurile exterioare au la mijloc doua braie din caramida aparenta asezata pe muchie (dinti de fierastrau). 
Palatul domnesc (stapanire a Craiovestilor, azi ruinat), fiind legat cu biserica printr-un culoar, i-a determinat acesteia intreaga asezare, astfel incat, spre deosebire de toate celelalte lacasuri care-si au altarul la rasarit, ea are altarul orientat la sud. 
Detine picturi murale din sec XVIII-XIX. A fost unul din punctele strategice ale miscarii din 1821.

Imagini Manastirea Strehaia

judetul Mehedintijudetul Mehedintijudetul Mehedintiatractii turistice
Solicita excursie si oferta de tarife

Obiective turistice in Oltenia

manastiri
 
atractii turistice atractii turistice Romania Manastirea Strehaia Romania Romania obiective turistice obiective turistice obiective turistice
Cazare