Rezervatia Naturala Buila-Vanturarita | judetul Valcea | Oltenia | Romania | atractii turistice | obiective turistice
Bine ati venit la Come In Romania ! Aici veti gasii oferte cazare rezervare hoteluri, pensiuni, vile 5-4-3-2 stele, precum si manastiri, schituri, biserici, catedrale, moschei, geamii, muzee, case memoriale, poeti, scriitori, teatre, gradini zoologice, gradini botanice, castele, palate, cetati, monumente, partii schi, cascade, lacuri, pesteri, podgorii vin, defilee, chei, varfuri, masive, vai, paduri, rezervatii naturale, parcuri nationale. Site-ul a fost conceput in functie de preferintele turistilor: cazare vacanta si weekend, conferinte, training, team-building, cursuri specializare la hoteluri cu sala de conferinta, luna de miere, unitati care accepta animale de companie (caine, pisica), unitati cu facilitati pentru sportivi (sala fitness, piscina acoperita-descoperita, masa tenis, teren tenis, teren fotbal, volei, sauna, masaj, jacuzzi), centre spa pentru cei care cauta unitati cu baza de tratament in Romania ... Daca nu vedeti animatie s-ar putea sa aveti nevoie de un plugin special pentru a o vedea. Pentru a incarca acest plugin va rugam apasati aici.
Luna de Miere Conferinte si Afaceri Centre Spa & Balneo Cazare cu animale companie Cazare pentru sportivi Oferte Speciale
Romania atractii turistice Rezervatia Naturala Buila-Vanturarita atractii turistice judetul Valcea

Bucuresti

Sibiu

Sighisoara

Banat

Bucovina

Crisana

Delta Dunarii

Litoral

Maramures

Moldova

Muntenia

Oltenia

Transilvania

Mountain Bear - echipament munte si alpinism Echipament outdoor, camping, munte, alpinism si escalada

Oferte Speciale

Echipament outdoor

judetul Valcea
obiective turistice
Rezervatia Naturala Buila-Vanturarita
judetul Valcea
obiective turistice

Rezervatia Naturala Buila-Vanturarita
- Masivul Buila-Vanturarita, Valcea, Oltenia -

Masivul Buila-Vanturarita -  este situat in partea central-nordica a Judetului Valcea si face parte din Muntii Capatanii. Masivul iese in evidenta fata de lantul principal al acestora, atat prin dispunere cat si prin constitutie si relief.Creasta principala a Muntilor Capatanii, constituita preponderent din sisturi cristaline are o dispunere est-vest, cu creste secundare inspre nord si sud. Exceptie fac doua masive calcaroase, ale caror creste principale sunt dispuse pe directia SV-NE: Masivul Tarnovu in nord-vest si Masivul Buila-Vanturarita in sud-est. Masivul Buila-Vanturarita se intinde de la vest de Cheile Bistritei si pana la est de Cheile Olanestilor (Folea). Legatura cu Muntii Capatanii este facuta prin Plaiul Netedu (interfluviul dintre raurile Bistrita si Costesti), Plaiul Lespezi (interfluviul dintre raurile Costesti si Cheia) si Plaiul Hadarau (interfluviul dintre raurile Cheia si Olanesti). Creasta Buila-Vanturarita are o extindere spatiala de tip liniar, cu o lungime de circa 14 km si o latime cuprinsa intre 0,5 si 2,5 m km (extinderea calcarelor jurasice). Altitudinea absoluta este in Varful Vanturarita Mare (1885 m), iar cea minima la iesirea Bistritei din chei (550 m). Principalele varfuri ale masivului sunt, de la sud-vest spre nord-est, urmatoarele: Arnota (1183,7 m), Muntele Cacova (1525,1 m), Muntele Piatra (1643 m), Muntele Albu (1658,9 m), Buila (1848,6 m), Stevioara (1847 m), Vanturarita Mare (1885,2 m), Vioreanu (1866 m), Vanturarita Mica (1655 m), Stogu (981 m). Pentru cei pasionati de alpinism, muntele ofera o serie de trasee de catarare, majoritatea gasindu-se in zona Claia Strimba - Vf. Vinturarita II, care se remarca printr-o mare frumusete, existind chiar trasee cu cel mai inalt grad de dificultate. O alta atractie pentru turisti o reprezinta prezenta la poalele acestor munti a numeroaselor schituri si manastiri care fac simtita interventia omului. Sint schituri cu o istorie lunga, pe alocuri zbuciumata, in jurul lor tesindu-se legende.
Localitati si puncte de acces :
Centrul rutier care dirijeaza intreaga circulatie turistica este municipiul Rimnicu Vilcea. De aici pornesc DN67, spre latura sudica, si DN7 pe Valea Oltului, la limita estica a muntilor. De la statiile de cale ferata Calimanesti si Caciulata se poate ajunge in zona de rasarit a muntilor.
Alte puncte de acces sint Baile Olanesti, Cheia, Barbatesti, Pietreni si Bistrita.

Imagini Rezervatia Naturala Buila-Vanturarita

OlteniaRezervatia Naturala Buila-VanturaritaOlteniaRezervatia Naturala Buila-Vanturarita
obiective turisticeRezervatia Naturala Buila-VanturaritaOlteniaRomania
Solicita excursie si oferta de tarife

Obiective turistice in Oltenia

judetul Valcea
 
atractii turistice obiective turistice Romania Oltenia obiective turistice atractii turistice Romania Romania Romania
Cazare